Nové covery - březen (4)

Několik málo odhalení za poslední březnový týden. Tentokrát ve znamení polobohů, upírů, věšteb a draků. Docela úspěch, nemyslíte? :)


 Savor (Warm Delicacy, #1) by Megan Duncan 



 Brooklyn, Burning by Steve Brezenoff 
Inheritance (Inheritance, #4)  by Christopher Paolini 

Krásní mrtví - Eden Maguire, recenze

Největší obrázek výrobku Krásní mrtví – JonasNázev: Jonas (Krásní mrtví, #1)
Z anglického originálu: Jonas (Beautiful Dead, #1)
Autor: Eden Maguire
Rozsah: 274 stran
Datum vydání duben 2010(eng), 15. březen 2011 (cz)
Nakladatelství: Fragment

kniha ke koupi v e-shopu 
oficiální české stránky krasnimrtvi.cz

Tuhle recenzi jsem se rozhodla pojmout trochu jinak, než jste u mě zvyklí,  a to především proto, že se jedná o trochu jinačí žánr, než který obyčejně čtu, popřípadě recenzuju, a moje obvyklá kritéria by se na tuhle knihu příliš aplikovat nedala. Proč, to se dozvíte dále.


Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.
Jonas, Arizona, Summer a Phoenix. Všichni zemřeli během jednoho roku.
Proč ale museli zemřít?
Byly to opravdu jen nehody?
Darina je jediná, kdo může Krásným mrtvým pomoci…


http://fc08.deviantart.net/fs28/f/2009/247/1/b/Evening_Light_At_The_Old_Barn_by_kkart.jpgNa Ellerton High se děje něco zvláštního. V průběhu roku tam zemřelo hned několik teenagerů, které Darina znala. Jonas se zabil na motorce, Arizona se utopila, Summer byla zastřelena. A Phoenixe, Darinina přítele, před několika dny ubodali při rvačce. Darina se s jeho smrtí nemůže smířit, nedokáže na něj přestat myslet, nechápe, jak se k té rvačce vůbec mohl připlést.. Až jednoho dne Phoenixe uvidí. Psychiatrička jí tvrdí, že to je normální, že se takhle její podvědomí jen vypořádává s jeho ztrátou. Ale Darina brzy ví své. Phoenix chodí a dýchá, mluví a směje se... Ale živý není. Není ani mrtvý. Je něco mezi tím. Stal se jedním z Krásných mrtvých, jejichž duše se vrátily, aby se pokusili objasnit okolnosti své smrti. A pokud Darina nechce Phoenixe znovu ztratit, tentokrát na už napořád, musí splnit svou část dohody, kterou uzavřela s pánem Krásných mrtvých Hunterem. Musí pomoci objasnit Jonasovu smrt.
 
Přestože se kniha především zaměřuje na odhalení tajemství obestírajících krásné Mrtvé a to jak zemřeli, stejnou měrou je zde zastoupena i romantická složka příběhu. Darina Phoenixe miluje natolik, že je jí jedno, že se z něj prakticky stala zombie, které netluče srdce. Chce s ním strávit každou volnou chvíli, je pro něj ochotná udělat cokoli, odmítá si připustit, že by jeho smrt mohla jejich vztah nějak ovlivnit teď, když se její milý vrátil ze záhrobí. Na jednu stranu je velmi statečnou a milující přítelkyní, na straně druhé je velmi naivní ztrápenou dívkou, která se cítí být okolím naprosto nepochopená. Fakt, že s Phoenixem, kterého popisuje jako svou životní lásku a spřízněnou duši, spolu chodili teprve dva měsíce, do celého obrazu úplně nezapadá. 

„To není možný! On mě miluje!“ Věděla jsem to a chtěla jsem, aby to Hunter taky uznal. Phoenix mě chytil za ruku a snažil se mě stáhnout zpátky. Jonas stál osaměle ve stínu, bledý a smutný.
„Phoenix tě miloval – nejspíš –, ať už to znamená cokoliv,“ přikývl Hunter. Oběma rukama svíral zábradlí a chystal se přeskočit dva schody najednou. „Ale to se změnilo. K lásce je potřeba srdce. A v žilách musí proudit krev.“
„No a co?“ vykřikla jsem a vyděšeně jsem se otočila k Phoenixovi.
„Žádná krev, žádné srdce,“ řekl krutě Hunter a než mi zmizel z očí, ještě dodal: „Jestli mi nevěříš, přilož mu ucho na prsa. Žádný tlukot srdce neuslyšíš!“
 
http://th03.deviantart.net/fs70/PRE/f/2010/353/5/6/angel_by_valerei-d357ngd.pngV příběhu se vyskytuje spousta různorodých postav, od neústupného nevraživého Huntera, přes protivnou a zahořklou Arizonu, až po Darině naprosto oddaného kamaráda z dětství Logana. Množství postav rozhodně nebylo na škodu - detektivní zápletka tím tak získala spoustu možností, kudy by se mohla ubírat - bohužel v knize nebyl dostatek místa, aby je autorka všechny mohla zvládnout; spoustě z nich je věnováno jen minimum místa a dozvídáme se o nich jen z dialogů nebo Darininých stručných popisů, což je škoda.

Jak už jsem naznačovala na začátku, trochu pochybuju o řazení knihy do kategorie Young adult (mladí dospělí). Hlavní hrdinové sice do této kategorie sice věkově spadají, někdy se tak i chovají, v knize se objevují jasné YA motivy a necenzurovaná teenage mluva, ale stylem psaní a emocionální prokresleností postav, která jen lehce brouzdá po povrchu, bych ji jasně řadila o stupínek níže, směrem k literatuře pro mladší věkovou skupinu. Myslím si, že ti správní čtenáři, si k téhle knize s rádoby zombie-andělskou tematikou, cestu určitě najdou. Mně jako zástupkyni té druhé skupiny oslovila spíše druhá polovina knihy spolu s dějovou, mírně detektivní zápletkou.


~Děkuji nakladatelství za poskytnutí recenzního výtisku~
[Credits: použitý úryvek pochází z oficiálního českého překladu,
images: Evening Light At The Old Barn by `kkart, Angel by *Valerei]

Padlo mi do oka... že by Nezvratný osud?

~The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin

The Unbecoming of Mara Dyer
Tři dny po tragické nehodě v Nové Anglii se Mara Dyerová probudí v nemocnici a vůbec si nepamatuje, jak se tam dostala. Nebo jak její tři přátelé zemřeli. Nebo jak to, že ona je stále naživu. Po probuzení z komatu se Mara na nehodu, která zapříčinila smrt její nejlepší kamarádky, jejího přítele a jeho sestry, vůbec nepamatuje. 

Doktoři řekli jejím rodičům, že pro ni bude dobré začít znova v nějakém jiném státě a v nové škole, že se jí vzpomínky začnou vracet samy od sebe. O osm týdnů poději je Mara v Miami a žije téměř normálním životem. Začíná v nové škole. Hledá si nové přátele. A potká Noaha Shawa. Ten je arogantní, chytrý a krásný – a Mara do něj začíná být zamilovaná, nic nedbá varování svých přátel ani svých instinktů. 

Ale jak se začínají sbližovat, dějí se věci, které ji nutí myslet na to, že na té nehodně, při které zemřeli její přátelé, bylo něco zvláštního. A zvláštní jsou i sny a halucinace, kterými trpí od toho dne, kdy zemřeli.  A ačkoli on sám se ji snaží přesvědčit o opaku, něco zvláštního je i na Noahovi.

Mara všude vidí tváře svých mrtvých přátel. Její svět se začíná hroutit. A pak začne vidět, jak lidé zemřou, ještě než se to stane – alespoň si myslí, že tomu tak je. S Marou se něco děje a pravda je pohřbena v její vlastní mysli. Pokud ji dokáže odhalit, možná se jí podaří zachránit svou rodinu. Svou první lásku. Svou budoucnost. Může se pokusit být normální.

Ale pokud se jí to nepodaří, bude se muset stát něčím víc.

~~~~ 

The Unbecoming mě nejdříve uchvátilo obálkou, poté mi učarovalo synopsí a objektem zájmu hlavní hrdinky (existuje snad někdo, kdo nemá rád "bad guys"?) a teď už si jen zvráceně přeju, aby už tu konečně bylo září. V první chvíli se mi také vybavil poněkud morbidní, ale povedený horor Nezvratný osud. Synopse ovšem slibuje zajímavý mix hned několika žánrů. Už aby tu "nebytí" Mary Dyerové bylo.

Plánované vydání originálu: 27. září 2011 (Simon & Schuster)

 ~~~~  

Na blogu Michelle Hodkin můžete aktuálně soutěžit o přebal této její chystané knížky, do kterého vám napíše tajnou scénu z The Unbecoming, spolu s knihou Fallout od Ellen Hopkins. Soutěž trvá do 28.3. 2011 a je mezinárodní.

 ~~~~ 

[Synopse nahoře je mým překladem a byla dána dohromady ze dvou různých oficiálních synopsí; v obou totiž byly informace, o které jsem výsledný popis nechtěla připravit.]

Smečka - Andrea Cremerová, recenze

http://data.knizniweb.cz/book/003/433/0034331/large.jpgNázev: Smečka (Smečka , #1)

Z anglického originálu: Nightshade (Witches War, #1)
Autor: Andrea Cremerová
Rozsah: 400 stran
Datum vydání aj/cz: říjen 2010 / 1. dubna 2011
Nakladatelství: Knižní Klub



~Tak trochu jiná hierarchie
Střední škola, kterou šestnáctiletá Calla Torová navštěvuje, není tak docela obyčejná. Studenti se tam rozdělují do několika skupin: na vlkodlaky, kteří se nazývají Ochránci, na Strážce, vládnoucí magickými schopnosti a ovládající jednotlivé smečky, a na obyčejné lidi, kteří sice nemají ponětí, co jsou jejich spolužáci zač, ale přesto si od nich udržují patřičný odstup. A pak jsou tady ještě Hledači, zběhlí Strážci, kteří se snaží své bývalé bratry zničit. Zní to možná složitě, ale počáteční zmatky se po pár kapitolách vyjasní a zanedlouho již tolik tápat nebudete.

~Jsme si souzeni
Vlkodlačka Calla ze smečky Naightshade (Noční stín) je zaslíbena Renierovi ze smečky Bane (Zhouba) – v den svých sedmnáctých narozenin se mají vzít a založit novou smečku. Calla je své smečce  Nightshade, stejně jako svým pánům Strážcům, zcela věrná a se svým osudem je smířená - lamač dívčích srdcí Ren ji vlastně velmi přitahuje, tak proč by se domluvenému sňatku měla vzpouzet? To vše se změní, když v horách zachrání před útokem medvěda člověka Shaye. Tuto událost se Calla snaží ze všech sil utajit, protože Shayovou záchranou porušila zákon smečky. A toto její provinění, ji ještě chvíli pronásledovat bude, protože Shay je jejím novým spolužákem a neustále ji vyhledává. Najednou už ji to netáhne pouze k Renovi, ale i k troufalému Shayovi, který se ji snaží přesvědčit, že by se spíše než rozkazy svých pánů měla řídit svým srdcem. Srdcem, které začíná bušit v rytmu: Shay. Shay. Shay. To ráno v horách brzy nebude jedinou situací, při které poruší zákony smečky.

http://fc00.deviantart.net/fs14/i/2007/107/3/d/wolf_by_Yorvig.jpg

~Milostné drama
Hádáte správně - máme tady milostný trojúhelník Ren - Calla - Shay. Ale právě tahle skutečnost mi byla nejvíc proti srsti; v jedné kapitole se Calla snaží nepodlehnout svůdnému Renovi – nutno dodat že většinou neúspěšně – v druhé kapitole už je v náručí Shaye a obrazně řečeno vzlyká nad svým předurčeným osudem Renovy družky, aby posléze opět skončila v náručí toho druhého. A tak to je pořád dokola. Zřetelně jsem z knihy cítila, že Calla upřednostňuje Shaye, ale nebylo mi jasné proč. Na Shayovi nebylo kromě troufalosti pochybovat o rozhodnutích smečky nic zajímavého, čím by mě zaujal. Měla jsem dojem, že sama Calla by o něj ani pohledem nezavadila, kdyby nepředstavoval ono zakázané ovoce, které nikdy nemůže mít. Scény, které měly nějaký náboj a bavily mě, byly především ty mezi Callou a Renem.

~Když přemíra dialogů zabije dialogy
Asi nejvíce jsem se pozastavovala nad stylem psaní - z knihy bylo poznat, že se jedná o autorčin debut a že si se slovy ještě tak úplně nerozumí – její psaní na mě působilo hrozně jednoduše a někdy až neohrabaně. Častokrát mě třeba překvapil výraz, že „Calla do někoho strčila čumákem“ nebo jemu podobný. Mít vlčí atributy sice není u vlkodlačky nijak výjimečné, jenomže autorka se někdy vůbec neobtěžovala proběhlou transformaci zmínit. Vlci se v téhle knize mění v lidi a naopak jak se jim jen zachce, často i několikrát za sebou (a včetně oblečení). Proto se nesmíte divit, když Calla znenadání zatouží „kousnout někoho do lopatky“. Otevřete-li knihu namátkou na jakékoli straně, jen výjimečně narazíte na takovou, která by více než z poloviny nebyla tvořena přímou řečí. Celá kniha je stavěna na dialozích, což by za jiných podmínek vůbec nevadilo, jenomže spousta z nich je o ničem a příběh většinou vůbec neposouvají nikam dopředu.

 Nightshade Wolfsbane (Nightshade, #2)

~Slovo závěrem
Ačkoli oceňuji snahu vytvořit zajímavou vlčí mytologii, kombinovanou s magií a filozofií, popisovaný svět mě úplně nepřesvědčil. Dramatické scény mohly být dotaženy a využity lépe, u těch romantický zase více převažovalo fyzično. Na štíru je to i s originalitou, pokud někdo znáte film či knihu Krev jako čokoláda (Blood and Chocolate), budou vám některé motivy velmi povědomé. O předvídatelnosti  některých událostí ani nemluvě. Pokud ale máte rádi vlčí témata, zakázané lásky a silné hlavní hrdinky, může to být ta pravá kniha přesně pro vás; můj šálek kávy to nebyl.


 
~Děkuji nakladatelství za poskytnutí recenzního výtisku~
[Credits: images: wolf by ~Yorvig ]

~Knižní trailer

Nové covery tohoto týdne - březen (3)

A už je to tady zase. Třetí březnový týden sice nebyl na nové obálky nijak zvlášť bohatý, zato se objevily docela zajímavé kousky. Alespoň se můžu každému z nich trochu více věnovat.




Enshadowed - tenhle název vám možná ze začátku nic říkat nebude, ale jakmile zmíním jméno autorky Kelly Creagh a její předchozí knihy Nevermore, mnohým z vás se asi nad hlavou rozsvítí malá žárovička. Na hororovou romanci Nevermore, inspirovanou povídkami Edgara Allana Poea, jsem slyšela jen samou chválu, takže doufám, že se k ní a snad i k jejímu pokračování brzy dostanu.

Indelible - v pořadí již druhý díl duchařiny trilogie Yara Silva, navazující na první díl, jehož krkolomný název si snad nikdy nezapamatuju. Ach ano, prý to bylo Intrinsical. Další zajímavé čtivo, které by stálo za to prozkoumat.

The Girl of Fire and Thorns - Doufám, že tontokrát už nic neprovedu, když se s vámi o tenhle cover podělím. Pokud se ještě pořád nejedná o finální verzi, tak neříkejte, že jsem vás nevarovala. Tahle kniha mě docela zaujala svou - ač trochu pohádkovou - synopsí. Ale na druhou stranu námět - mladá dívka nucená do nerovného sňatku - naznačuje nějaké to drama (a evokuje mi Wither, které jsem dočetla včera a ještě jsem se z něj úplně nevzpamatovala)




 Glow by Amy Kathleen Ryan 
Hades (Halo, #2) by Alexandra Adornetto

Glow - slibuje další sci-fi s generačně-reprodukčním dramatem (jsem jediná, kdo si všímá určitého opakování a křížení  již vyšlých úspěšných námětů?)

Hades - druhý díl andělské trilogie, teprve osmnáctilé Alexandry Adronetto, jejíž první díl Halo u nás v překladu vyjde již letos v létě pod názvem Zář. Tohle datum si rozhodně poznačte nějak do deníčku, recenze na Halo byly jsou povětšinou kladné. A taky nezapomeňte - andělé jsou noví upíři.

~~~~~


Z novinek bych ještě mimo covery zmínila uveřejnění synopse k třetímu dílu Kroniky prokletých zaklínačů - Beutiful Chaos. Pookud se tedy nebojíte ospoilování druhého (nebo dokonce prvního) dílu. V originále je najdete ji TADY.

~~~~~

Tento týden se taky ještě určitě objeví moje recenze na Smečku - byla to snad nejrychleji napsaná recenze, co se mi kdy podařila. Což o něčem svědčí.


Padlo mi do oka... variace na Vampýrskou akademii

~Half-Blood  (Covenant, #1) - Jennifer L. Armentrout


 Half-Blood (Covenant, #1)Hematoi vzešli ze svazků mezi bohy a smrtelníky a děti dvou z Hematoi – čistokrevní – mají sílu bohů. Děti Hematoi a smrtelníků – no, ti tolik ne. Takovíto míšenci mají pouze dvě možnosti: stát se trénovanými Ochránci, kteří loví a zabíjejí daimony, nebo se stanou sluhy v domech čistokrevných.

Sedmnáctiletá Alexandria radši bude svůj život riskovat v boji, než aby jím plýtvala na mytí toalet, ale je možné, že tak přece jen skončí. Je několik pravidel, která musí studenti v Covenant dodržovat. Alex má problém se všemi, ale především s pravidlem číslo 1:

Vztahy mezi čistokrevnými a míšenci jsou zakázány.

Naneštěstí začíná být po uši zamilovaná do čistokrevného Aidena. Ale zamilovat se Aidena není její největší problém – tím je zůstat na živu tak dlouho, aby absolvovala Covenant a stal se z ní Ochránce. Jestli zklame, bude čelit osudu horšímu než smrt nebo otroctví: stal by se z ní daimon a byla by pronásledována samotným Aidenem. A to by bylo na nic.

~~~~

Taky vám tenhle námět něco připomíná? Mně se okamžitě vybaví Rose a Dimitri. Moroiové a Strigoiové. Jednoduše Vampire Academy. Half-blood ovšem neslibuje žádné další upíry, ale něco trošičku více božského (v pravém slova smyslu). A trailer taky nevypadá zrovna špatně. Třeba se dočkáme dalšího, nervy drásajícího a zároveň neodolatelného milostného dramatu. Kdo ví?

Plánované vydání originálu: 15. září 2011 (Spencer Hill Press)



Jestli chce žít, musí bojovat
A musí mu důvěřovat
Nebo nebude mít žádnou budoucnost
Ale jestli se do sebe zamilují
Možná je už nic nebude moci zachránit

Nádherné bytosti - Kami Garciová a Margaret Stohlová, recenze


Název: Nádherné bytosti
(Kronika prokletých zaklínačů, #1)
Z anglického originálu: Beautiful Creatures
(Caster Chronices, #1) 
Autor: Kami Garciová a Margaret Stohlová
Rozsah: 509 stran
Datum vydání aj/cz: prosinec 2009 / 8. dubna 2010
Nakladatelství: Knižní Klub

~Intro
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-JkXs6uEsRTJRpwOMrNWzs6X69C1nrMervX5uvwp7NK_e1nBd
K. Garciová, Margaret Stohlová
Tak se mi více než po roce do rukou dostala kniha, tehdy debutujícího autorského dua, Kami Garciové a Margaret Stohlové. Ačkoli jsem tehdy s hodnocením knihy – tehdy čtené v originále - hodně váhala, nakonec ve mně zvítězily pozitivní dojmy. Rok je ovšem dlouhá doba, mám za sebou spoustu jiného kvalitního čtení, a když jsem si ke knize, tentokrát psané v češtině, opět sedala, byla jsem trochu na pochybách, jestli se mé prvotní nadšení bude opakovat. A světe div se, ačkoli jsem věděla, jak příběh dopadne a jaká překvapení na mě čekají, na čtení jsem se vždycky znovu těšila, dokonce jsem knize dávala přednost před třemi dalšími, novými, momentálně rozečtenými. A protože je pro mě při hodnocení kritérium „znovučitelnosti“ jedno z nejdůležitějších, svého tehdejšího nadprůměrného hodnocení se budu držet i tentokrát.

~Tam, kde se zastavil čas
Ethan celý svůj život prožil v malém městečku v Jižní Karolíně, kde jako by se zastavil čas. Místní stále velmi lpí na minulosti a jsou pyšní na roli, kterou jejich rodiště sehrálo ve válce severu proti jihu. Jen pramálo je vyvádí z míry, že jih v tomto konfliktu, který přerostl v krvavou občanskou válku, reprezentovali tu „špatnou“ stranu.  V Gatlinu každý každého zná a na všechny nově příchozí se místní dívají skrz prsty, pokud náhodou nemůžou svým rodokmenem doložit, že mají v rodině nějakého slavného vojáka Konfederace. A přesně s takovýmto přístupem se setkává Lena Duchannesová, která se zrovna přistěhovala ke svému strejdovi, kterého nikdo z místních už roky neviděl a o kterém kolují prazvláštní zvěsti. Ethan na předsudky ovšem netrpí, a když zjistí, že Lena, kterou nikdy v životě neviděl, je dívkou, o které se mu už celé měsíce zdá, je odhodlaný sblížit se s ní a pomoci jí. Chce zjistit co je zač, spřátelit se s ní... a možná i něco víc. Jenomže odtažitá Lena pře ním něco skrývá: její rodina vůbec není obyčejná, náhlé změny v počasí jsou až příliš podezřele závislé na její náladě a čísla, která si dennodenně píše na ruku něco znamenají. Něco odpočítávají. Co se stane za 156 dní?


"Některé lásky jsou předurčené.
Některé jsou prokleté.
Byla jedna kletba.
Byla jedna dívka.
A úplně na konci byl hrob."





~Klučícíma očima
Kniha Nádherné bytosti je typickou romancí, držící se osvědčeného vzorce: smrtelník + jeho nadpřirozenými silami vládnoucí protějšek = osudová láska plná překážek. Ve spoustě ohledů je však netypická. První věcí, která knihu od tuctů ostatních odlišuje, je vypravěč, kterým je šestnáctiletý Ethan. Vidět knihu s takovýmto tématem očima kluka se jen tak nepoštěstí a byla to příjemná, osvěžující změna. Když je tenhle kluk navíc čestný, hodný, citlivý a udělala by pro vás cokoli na světě, začnete si až říkat, jestli to vůbec může být pravda? Já jsem optimistka, a proto existenci tohoto přírodního úkazu nevylučuju; Ethan mi byl sympatický, tečka.

~O tenké linii mezi přátelstvím – a tím druhým
Moc se mi líbilo, jak se Ethan a Lena navzájem poznávali, nic nebylo uspěchané, v začátcích jejich přátelství bylo všechno, co tam být mělo, nejistota, nervozita, trapné chvilky... to všechno k tomu patří. Ačkoli se tento pár řadí do kategorie spřízněných duší, nebyla to jen další nezajímavá tuctová láska na první pohled. Jejich sbližování působilo přirozeně a velmi mile. Pokud byste ale čekali nějaké hodně popisné žhavé chvíle, asi byste byli zklamaní, kvality tohoto milostného příběhu spadají do trošičku jiné kategorie. Právě proto, že tihle dva, přestože byli oba svým způsobem výjimeční, na mě působili jako docela obyčejní teenageři, kteří vlastně tak docela netuší, kam patří, na mě jejich příběh působil  velmi bezprostředně.

http://th05.deviantart.net/fs71/PRE/i/2010/180/7/7/Falling_by_KittyNamedAlly.jpg
"Nejsi jediný, kdo se zamiloval"
~Co se povedlo
Silnými stránkami příběhu bylo již od začátku vykreslení prostředí a atmosféry. Tajemno a tíživá atmosféra provázely knihu od začátku do konce a dějovost neutrpěla ani postupným soustřeďováním na ústřední dvojici. Hlavní dějová linie se nenápadně ale neodvratitně vine napříč celou knihou a je doplňována řadou menších konfliktů a událostí; každou chvíli se něco děje, což je dobře, protože kniha popisuje časové období téměř půl roku (proto ta délka 500 stran).
V příběhu mají své místo kromě magie i snové sekvence, mnohé literární odkazy a narážky, ale především reference na poezii, kterou Lena tak ráda píše, a také retrospektivně vyprávěný příběh o Ethanových a Leniných předcích za občanské války, 

~Slovo závěrem
Nádherné bytosti jsou originálním a tajuplným, přesvědčivě napsaným příběhem, s hezky vykreslenými postavami, působivou atmosférou a zajímavým zvratem na konci.

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site



~Bonus
V knize je často zmiňována píseň "16 měsíců". Ta opravdu existuje, byla vytvořena přímo jako doprovod ke knize a v obou jejích verzích si ji můžete poslechnout nebo stáhnout na oficiálních stránkách M.Stohl a K. Garcia (úplně dole)

~Děkuji nakladatelství za poskytnutí recenzního výtisku~
[Credits: obrázky: oficiální česká obálka Knižního klubu,  Falling by ~KittyNamedAlly, Vania S, Novel Novice,
trailer: VLC prodictions]


Nové covery tohoto týdne - březen (2)

Zrovna když jsem si myslela, že nemůžou přijít žádné zajímavější zprávy z knižního světa, že už veškeré covery knih, na jejichž odhalení čekáme, už byly odhaleny, jako by se s nimi roztrhl pytel.

Druhý březnový týden tady máme hned několik velmi očekávaných úplných novinek, pár velmi neočekávaných předělávek a spoustu, sice méně známých, ale zajímavých objevů.



~Nejočekávanější novinky


Lola and the Boy Next Door by Stephanie Perkins 
Crossed (Matched, #2) by Ally Condie
Goliath (Leviathan #3) by Scott Westerfeld

Lola and the Boy Next Door - od autorky Stephanie Perkins, která nám všem svým debutem Anna and the French Kiss koncem loňského roku všem vytřela zrak. Bude-li tato její nová kniha o kostymérce Lole alespoň zpoloviny tak dobrá, Steph nám opět zamíchá první místa v našich žebříčích oblíbenosti.

Crossed - druhý díl veleúspěšné dystopie, jejíž první díl Matched se u nás již chystá pod názvem Dokonalý pár. Máte-li rádi milostné trojúhelníky a futuristické společnosti, tyto knihy určitě nebudou jen hezkou ozdobou do vašich knihovniček.

Goliath - správně, jedná se o oficiální podobu originální obálky již třetího dílu, u nás nedávno vydaného Leviatana.



~Nečekané, vítaní i nevítané předělávky


Nightshade (Witches War #1) by Andrea Cremer 

Die for me - britská verze této knihy snad předčila i originál. A to je její vydání ještě daleko - teprve nedávno byly uvolněny její recenzní kopie.

Nightshade a Wolfsbane - předělávky této vlčí fantasy, u nás chystané pod názvem Smečka, spustily vlny protestů i vlny nadšení. Doufejme, že čestí čtenáři nebudou postaveni před podobný nesmysl, jako ti američtí, a to, že původní obálky nebudou z trhu staženy úplně. To se prostě v půlce série nedělá.


~Zajímavé objevy



Lost Without You by Amanda Hocking
Witchlanders by Lena Coakley 

Lost Without You - je z novinek asi největší pastvou pro oči. Teprve sedmadvacetiletá Amanda Hocking už vydala knih hned několik (jsou mezi nimi dvě série) a na tento její nejnovější počin se můžeme těšit už už v dubnu!




 Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor
Liar's Moon (Thief Errant, #2) by Elizabeth C. Bunce
 

Daughter of Smoke and Bone - určitě stojí za zmínku už pro své zasazení. S modrovlasou studentkou Karou se seznámíme rovnou u nás v Praze. A zřejmě se také dočkáme českého překladu pod názvem Kost přání nebo také slovenské verze Dcéra dymu a kosti.

 ~~~~

To je prozatím, co se týče obálek vše. V seznamu sice původně byla ještě jedna kniha, ale bylo mi naznačeno ji nešířit, dokud nebude její oficiální podoba, takže o té snad až příští týden.

Tento týden se tady ještě určitě objeví moje shtnutí Nádherných bytostí, které už je sice hotové, ale mám neutále nutkání jej předělávat :)

Padlo mi do oka... víly a reinkarnace


Abych to uvedla na pravou míru, nejen že mi tyhle dvě knížky, které poslední dobou plní hlavní stránky zahraničních knižních blogů, padly do oka, ale co jsem vůbec nečekala, po delší době se na mě zase usmálo štěstí a podařilo se mi v giveaways získat svoje vlastní kopie. V případě The Iron Witch dokonce půjde o moji úplně první PODEPSANOU knížku. [Too good to be true]. Moje vřelé díky a skvělá karma putují na blogy homebetweenpages.blogspot.com a withoutabookshelf.blogspot.com
[You rock!] Bodou-li stát za to (a to už v jakémkoli ohledu) a bude-li mezi jiným i čas, může se tedy jednat o další recenzní materiál. Ale to předbíhám, [first things first].

O čem tedy knihy vůbec jsou?


~The Iron Witch - Karen Mahoney (The Iron Witch #1)

The Iron Witch (The Iron Witch, #1)Podivínka. Tak její spolužáci nazývají Donnu Underwoodovou. Bylo jí teprve sedm, když hrozivý útok víl zabil jejího otce a její matku přivedl do blázince. Donnina vlastní smrtelná zranění byla napravena magií - železným tetováním na jejích rukou a pažích. Donna, dítě alchymistů, se cítí být prokleta magickým dědictvím, které zničilo její rodiče a její šance na to, aby mohla vést normální život. Jedinou věcí, která jí pomáhá udržet si zdravý rozum a stát nohama pevně na zemi, je její nejlepší přítel Navin Sharma.

Když ti nejtemnější z vílích vyvrženců - krutí lesní elfové - unesou Navina, Donna konečně musí přijmout svou roli ve staletí trvající válce mezi lidmi a vílami. S pomocí Xana, nádherného polovičního víla a odpadlíka, který má svá vlastní tajemství, Donna pospíchá zachránit svého kamaráda - i když to znamená zradit všechno, co se její rodiče a komunita alchymistů snažili chránit za cenu vlastních životů.


~Angelfire - Courtney Allison Moulton (Angelfire #1)

Když sedmnáctiletá Ellie začne vidět smrtky - hrůzná stvoření, která se živí lidmi a jejich duše posílají do Pekla - najednou se octne v přední linii nadpřirozené války mezi archanděly a Padlými a čelí možné destrukci své vlastní duše.

Angelfire (Angelfire, #1)Záhadný kluk jménem Will jí odhalí, že je reinkarnací starověké válečnice, jediné, která je schopná třímat meče nebeského ohně a bojovat se smrtkami, a že on je nesmrtelný, který se zapřísahal ji během bitev ochraňovat. Teď když byly Elliiny síly probuzeny, přišel ji vyzvat mocný smrtka Sebastian. Najal si nelítostného vraha, který by se jí měl zbavit - vraha, který ji už jednou zabil.

Zatímco se snaží zkoordinovat svůj prchavý sociální život s povinnostmi lovkyně smrtek, ona a Will zjišťují, že Bastian hledá dřímající stvoření, o kterém se říká, že je opravdovou smrtkou duší. Bastian má v plánu použít tuto zbraň aby zažehl konec světa a zničil Elliinu duši a navždy přerušil cyklus jejích reinkarnací. Teď musí čelit armádě Bastianových nejděsivějších smrtek, musí zabránit smrtce duší, aby pozřela její duši, a musí odhalit tajemství svých minulých životů - včetně pravd, které můžou být až příliš děsivé, než aby si je pamatovala.

Nové covery tohoto týdne - březen (1)

Pátrání po nových coverech je naprosto úžasná relaxační činnost, ta radost když najdete nějaký nádherný kousek, který vás osloví je nepopsatelná. Proto je možné že tahle pravidelně nepravidelná rubrika se stane méně sporadickou. První březnový týden bylo novinek opravdu hodně (několik z nich je, abych se přiznala, ještě z února, ale natolik mě zaujaly, že jsem je musela zmínit) i když ne všechny byly přímo oslnivé. Ale posuďte sami.

A coverům se ještě chvíli věnovat budu, někdy na příště chystám malou speciálku na téma jejich originality :)


~Vezmu to od těch známějších autorů:
 

 The Pledge by Kimberly Derting
Beautiful Chaos (Caster Chronicles #3) by Kami Garcia and Margater Stohl
After Obsession by Carrie Jones
  
~Přes ty méně známé


Misfit by Jon Skovron
Shut Out by Kody Keplinger
Frost by Marianna Baer
The Near Witch by Victoria Schwab
 



Wherever You Go by Heather Davis
Cold Kiss by Amy Garvey
Witch Song by Amber Argyle
Ordinary Beauty by Laura Wiess



Deadly Cool The Name of the Star (Shades of London, #1) Still Waters The Beginning of After

Deadly Cool by Gemma Halliday
Still Waters by Emma Carlson Berne
The Beginning of After by Jennifer Castle

~Až po kolektivy autorů:


Enthralled - Paranormal Diversions by  Melissa Marr, Kelley Armstrong , Rachel Vincent , Claudia Gray, Carrie Ryan , Rachel Caine, Kami Garcia , Margaret Stohl , Ally Condie, Kimberly Derting a další...
Wicked Pretty Things by Lesley Livingston, Karen Mahoney, Brenna Yovanoff, Sophie Jordan, Lisa Mantchev, Rachel Caine a další

~Mě zaujalo především Deadly Cool, Frost, nebo taky Still Waters, o The Pledge a After Obsession ani nemluvě. A které učarovaly vám?~

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template