Padlo mi do oka... že by Nezvratný osud?

~The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin

The Unbecoming of Mara Dyer
Tři dny po tragické nehodě v Nové Anglii se Mara Dyerová probudí v nemocnici a vůbec si nepamatuje, jak se tam dostala. Nebo jak její tři přátelé zemřeli. Nebo jak to, že ona je stále naživu. Po probuzení z komatu se Mara na nehodu, která zapříčinila smrt její nejlepší kamarádky, jejího přítele a jeho sestry, vůbec nepamatuje. 

Doktoři řekli jejím rodičům, že pro ni bude dobré začít znova v nějakém jiném státě a v nové škole, že se jí vzpomínky začnou vracet samy od sebe. O osm týdnů poději je Mara v Miami a žije téměř normálním životem. Začíná v nové škole. Hledá si nové přátele. A potká Noaha Shawa. Ten je arogantní, chytrý a krásný – a Mara do něj začíná být zamilovaná, nic nedbá varování svých přátel ani svých instinktů. 

Ale jak se začínají sbližovat, dějí se věci, které ji nutí myslet na to, že na té nehodně, při které zemřeli její přátelé, bylo něco zvláštního. A zvláštní jsou i sny a halucinace, kterými trpí od toho dne, kdy zemřeli.  A ačkoli on sám se ji snaží přesvědčit o opaku, něco zvláštního je i na Noahovi.

Mara všude vidí tváře svých mrtvých přátel. Její svět se začíná hroutit. A pak začne vidět, jak lidé zemřou, ještě než se to stane – alespoň si myslí, že tomu tak je. S Marou se něco děje a pravda je pohřbena v její vlastní mysli. Pokud ji dokáže odhalit, možná se jí podaří zachránit svou rodinu. Svou první lásku. Svou budoucnost. Může se pokusit být normální.

Ale pokud se jí to nepodaří, bude se muset stát něčím víc.

~~~~ 

The Unbecoming mě nejdříve uchvátilo obálkou, poté mi učarovalo synopsí a objektem zájmu hlavní hrdinky (existuje snad někdo, kdo nemá rád "bad guys"?) a teď už si jen zvráceně přeju, aby už tu konečně bylo září. V první chvíli se mi také vybavil poněkud morbidní, ale povedený horor Nezvratný osud. Synopse ovšem slibuje zajímavý mix hned několika žánrů. Už aby tu "nebytí" Mary Dyerové bylo.

Plánované vydání originálu: 27. září 2011 (Simon & Schuster)

 ~~~~  

Na blogu Michelle Hodkin můžete aktuálně soutěžit o přebal této její chystané knížky, do kterého vám napíše tajnou scénu z The Unbecoming, spolu s knihou Fallout od Ellen Hopkins. Soutěž trvá do 28.3. 2011 a je mezinárodní.

 ~~~~ 

[Synopse nahoře je mým překladem a byla dána dohromady ze dvou různých oficiálních synopsí; v obou totiž byly informace, o které jsem výsledný popis nechtěla připravit.]

4 komentářů:

Triss řekl(a)...

Na túto knihu si zuby brúsim už dlho! :)))

Seesen řekl(a)...

Tak si budem brousit spoluuu! :) Září je daleko předaleko :[

H řekl(a)...

Dostal jsem za úkol tuhle knížku přeložit do čj, termín je březen 2012, tak se můžete těšit i na český překlad.. :-)
Což bude pravděpodobně oříšek, zatím nemám jasno ani v překladu názvu, jestli zkoušet nějak přeložit hrdinčin pseudonym, nebo nechat prostě Dyer... no, bude to zajímavé...:-)

Seesen řekl(a)...

Ta to se už nemůžeme dočkat :)
Kdyby to bylo na mně, rozhodně bych se přikláněla k nechání originálního jména.. i pokud má nějaký hlubší význam, většina mladých čtenářů je angličtiny alespoň minimálně znalá ;)

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template