Padlo mi do oka...Divergent - Veronica Roth

~Divergent - Veronica Roth
Divergent (Divergent, #1) 
V dystopickém Chicagu Beatrice Priorové je společnost rozdělena do pěti frakcí, z nichž každá je věnována rozvíjení určité lidské vlastnosti – Otevřenost (upřímní), Odříkání (nezištní), Nebojácní (stateční), Přátelskost (mírumilovní), Vzdělanost (inteligentní). Určitý den v roce si všichni šestnáctiletí musí zvolit frakci, které věnují celý zbytek svého života. Pro Beatrice to znamená buď být se svou rodinou, nebo tím, kým je doopravdy – obojí mít nemůže. A tak si zvolí a její rozhodnutí překvapí všechny včetně jí samé.

Během velmi soutěživých začátků, které následují, se Beatrice přejmenuje Tris a snaží se zjistit, kdo jsou doopravdy její přátelé – a kam do toho života, který si vybrala, zapadá vztah s někdy fascinujícím, jindy nesnesitelným klukem. Ale Beatrice má tajemství – takové, které před všemi skrývá, protože byla varována, že by mohlo znamenat smrt. Odhalí stupňující se konflikt, který hrozí zničením celé jejich navenek dokonalé společnosti, a také zjistí, že její tajemství, by jí mohlo pomoci zachránit ty, které miluje... nebo by ji samotnou mohlo zničit. 

Literární debut autorky Veronicy Roth s první knihou série Divergent – dystopický thriller plný děsivých rozhodnutí, srdceryvné zrady, ohromujících následků a nečekané romantiky.



Ve futuristickém Chicagu...
visí život šestnáctileté Beatrice na jediném rozhodnutí 
Vybere se život se svou rodinou -
nebo překvapí všechny...
včetně sebe?

~~~~
 
Divergent slibuje opravdu mnoho a všem nám je jasné, v šlépějích které úspěšné série se snaží kráčet. The Hunger Games daly vzniknout obrovskému boomu na poli dystopické fikce. Matched, Delirium, Wither, Across the Universe, The Maze Runner, Forrest of Hands and Teeth, Bumped, Enclave, The Knife of Never Letting Go, Incarceron, Inside Out, Awaken... tyhle všechny se více či méně úspěšně snažily a stále snaží zaujmout čtenáře, toužící po podobném zážitku, jaký jim poskytly Hladové hry. 

Zda se jim to daří, nebo do budoucna ještě povede, se u mnohých z nich teprve uvidí. Divergent v originále vychází již dnes, 3. května, takže brzy uvidíme, jestli to nebylo jen mnoho povyku pro nic za nic.

0 komentářů:

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template