Co se chystá na domácí scéně na jaře (1)

Česká young adult scéna pro mladé dospělé se už brzy dočká překladů několika žhavých novinek z řad mezinárodních bestsellerů. A že bude z čeho vybírat - nakladatelství Knižní klub chystá knihy hned z několika žánrů: 

~Leviatan - Scott Westerfeld

Z anglického originálu  Leviathan (průměrné Goodreads hodnocení 3.9 / 5)

Steampunkové sci-fi dobrodružství z dílny mistra vědecko-fantastické literatury, autora úspěšné čtyřdílné série Oškliví (Uglies), Scotta Westerfelda s názvem Leviatan, odehrávající se počátkem minulého století zcela netypicky u nás ve střední Evropě, doplněné o nádherné ilustrace Heitha Thompsona (nezbývá než doufat, že ani česká verze není o ilustrace ochuzena).


http://data.knizniweb.cz/book/003/452/0034525/medium.jpg"První svazek nesmírně napínavé nové série pro mladé dospělé. Odehrává se v alternativní steampunkové minulosti, v níž je svět rozdělen na Rachoťáky, kteří ovládají ohromné parní pochodující válečné stroje, a Darwinisty, jejichž hybridní “potvůrky” fungují jako vzducholodi, parní vlaky, válečné lodi i ponorky. Příběh se odehrává těsně před první světovou válkou. Alex, utajený levoboček nedávno zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda, prchá před strýcem Františkem Josefem, který ho chce zavraždit, do Švýcarska a tam se s eznámí s Deryn, skotskou dívkou, která se v převleku za chlapce stane plavčíkem na válečné vzducholodi Leviatan, ohromném ekosystému složeném z velryb, netopýrů, včel, šestinohých psů závislých na vodíku a všelijakých jiných potvor, díky níž je neporazitelná."

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lenbwylACE1qzz1dro1_500.jpg
Ilustrace ke knize Leviatan - Heith Thompson

~Nádherné bytosti - Garciová Kami, Stohlová Margaret(Kronika zaklínačů #1)

Z anglického originálu Beautiful Creatures (průměrné Goodreads hodnocení 3.8 / 5)

Mysteriózní román, netradičně vyprávěný z klučičí perspektivy, o lásce mezi obyčejným smrtelníkem Ethanem a zaklínačkou Lenou, zasazený do ospalého městečka Gatlin, kde ještě pořád doznívají ozvěny občanské války severu proti jihu a kde spolu s prastarou kletbou ožívají i nešťastné příběhy Ethanových předků.

 "Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí."

 
V knize Nádherné bytosti si můžete již teď zalistovat na oficiálních stránkách nakladatelství TADY, nebo si ukázku můžete stáhnou pomocí QR kódu a svého mobilního telefonu.

Také se můžete podívat na originální knižní trailer:



S oběma knihami jsem už měla tu čest v originále a i když jsou každá úplně jinačí, obě měly něco do sebe. Rozhodně se vyplatí si na ně počkat, více o nich někdy příště :)

[Citované anotace stejně tak jako obrázky obálek pocházejí z oficiálních stránek nakladatelství,
trailer pochází z oficiálních stránek K. Garcia a M. Stohl]

0 komentářů:

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template