Co se chystá na domácí scéně na jaře (2)

 Druhá várka novinek, které chystá nakladatelství Knižní klub

~Inkarceron - Catherine Fisherová

Z anglického originálu  Incarceron (GR hodnocení 3.77 / 5)

Dystopické fantasy, které je zvláštním mixem středověkých dobových scén a nadčasové technologie, vyprávěné střídavě z perspektivy vězně a dědičky trůnu, odehrávající se ve světě politických intrik a ve futuristickém vězení, které si žije vlastním životem a kde hvězdy jsou jen mýtem.


http://data.knizniweb.cz/book/003/447/0034475/large.jpg"Oceněná kniha pro mládež na pomezí fantasy a thrilleru. Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat."




Inkarceron je vězení jako žádné jiné
Dává život
Doručuje smrt
Všechny sleduje

 ~Smečka - Andrea R. Cremerová

Z anglického originálu  Nightshade (průměrné Goodreads hodnocení 4.19 / 5)

Tak k této knize vám toho zatím moc neřeknu, jako k jediné z těch čtyř, které chystá KK, jsem se k ní zatím nedostala. Existují jak recenze, které ji vychvalují do nebes, tak ty, které ji zatracují. Uvidíme.

"Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka: je rozená bojovnice, navíc vede smečku Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Když v horách narazí na lidského mladíka napadeného medvědem grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Poté se zadívá do jeho očí a začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. Je možné, že by se mohla svému předem určenému osudu vyhnout? Co by v jejím v životě mělo být na prvním místě: slepá oddanost pravidlům, anebo láska? A opravdu mají pravidla, na kterých tak lpí, zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela? První díl celosvětově úspěšné, akční, napínavé romantické série."




Vstupte do svůdného světa Nightshade
"Zručně ukovaný podmanivý příběh o lásce a zradě..." - Cynthia Leitich Smith
"Sexy a vzrušující" - Becca Fitzpatrick
Dokáže kontrolovat svou smečku
Ale své srdce ne

 ~~~~


Incarceron jsem tady (vlastně né tady ale původně jinde) vychvalovala docela nedávno, česká verze by se ke mně měla dostat během příštího týdne, takže moje zhodnocení české lokalizace zase někdy příště.
Smečka bude překvapením i pro mě, tak snad příjemným.



[Citované anotace stejně tak jako obrázky obálek pocházejí z oficiálních stránek nakladatelství]

0 komentářů:

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template