Padlo mi do oka... variace na Vampýrskou akademii

~Half-Blood  (Covenant, #1) - Jennifer L. Armentrout


 Half-Blood (Covenant, #1)Hematoi vzešli ze svazků mezi bohy a smrtelníky a děti dvou z Hematoi – čistokrevní – mají sílu bohů. Děti Hematoi a smrtelníků – no, ti tolik ne. Takovíto míšenci mají pouze dvě možnosti: stát se trénovanými Ochránci, kteří loví a zabíjejí daimony, nebo se stanou sluhy v domech čistokrevných.

Sedmnáctiletá Alexandria radši bude svůj život riskovat v boji, než aby jím plýtvala na mytí toalet, ale je možné, že tak přece jen skončí. Je několik pravidel, která musí studenti v Covenant dodržovat. Alex má problém se všemi, ale především s pravidlem číslo 1:

Vztahy mezi čistokrevnými a míšenci jsou zakázány.

Naneštěstí začíná být po uši zamilovaná do čistokrevného Aidena. Ale zamilovat se Aidena není její největší problém – tím je zůstat na živu tak dlouho, aby absolvovala Covenant a stal se z ní Ochránce. Jestli zklame, bude čelit osudu horšímu než smrt nebo otroctví: stal by se z ní daimon a byla by pronásledována samotným Aidenem. A to by bylo na nic.

~~~~

Taky vám tenhle námět něco připomíná? Mně se okamžitě vybaví Rose a Dimitri. Moroiové a Strigoiové. Jednoduše Vampire Academy. Half-blood ovšem neslibuje žádné další upíry, ale něco trošičku více božského (v pravém slova smyslu). A trailer taky nevypadá zrovna špatně. Třeba se dočkáme dalšího, nervy drásajícího a zároveň neodolatelného milostného dramatu. Kdo ví?

Plánované vydání originálu: 15. září 2011 (Spencer Hill Press)



Jestli chce žít, musí bojovat
A musí mu důvěřovat
Nebo nebude mít žádnou budoucnost
Ale jestli se do sebe zamilují
Možná je už nic nebude moci zachránit

1 komentářů:

Syki řekl(a)...

Na tuhle knihu se já těším už dlouho a jsem zvědavá jaká bude. Zatím jsem četla pozitivní reakce :)

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template