Prokletí zaklínači - Temnota, Chaos a Dream Dark

Není tomu tak dávno, co se u nás v ČR poprvé objevil první díl Kroniky prokletých zaklínačů - Nádherná stvoření - a už tady máme sequel. Druhý díl jménem Nádherná temnota vyjde již začátkem července. Česká obálka se opět v hrubých rysech podobá té originální, ale na první pohled je vidět, že se jedná o "naši" verzi, za kterou se podle mě rozhodně nemusíme stydět.


Oficiální anotace:
"Lena a Ethan přežili den, kterého se obávali celé měsíce - Leniny šestnácté narozeniny –, ale stálo je to hodně. Po smrti svého strýce, kterou si klade za vinu, je Lena sklíčená a ztracená a Ethan jí zjevně nedokáže nijak pomoci. Dívka se od něj začíná odtahovat a vrhá se po hlavě do nebezpečí, zatímco Ethan, který stále ještě nechápe, co se to s ním o Leniných šestnáctých narozeninách stalo, se pohrouží do studia zaklínačů a do výzkumu, který prováděla jeho matka, aby našel způsob, jak Lenu zachránit, než bude příliš pozdě. Jenže jakmile někdo vstoupí do světa zaklínačů, není cesty zpátky, a některá tajemství, která Ethan odhalí, ohrozí jeho i jeho blízké mnohem víc, než si vůbec dokáže představit."

Můžu vím slíbit, že se udějí nějaké zajímavé zvraty. Ethan zjistí, že jeho rodina má se zaklínači společného mnohem více, než se z počátku zdálo, truchlící Lena najde útěchu u tajuplného zaklínače Johna, zatímco Ethan se začne sbližovat s budoucí knihovnicí s britským přízvukem - Liv. Mnohem více prostoru dostane i Link a naše stará známá potížistka Ridley.




VSTUPTE DO TEMNOTY
Ethan Wate se zamiloval do dívky
Je nádherná a nebezpečná a prokletá
Nikdo, koho miluje, není v bezpečí
Teď je to jejich prokletí



Dream Dark: A Beautiful Creatures StoryZatímco my se můžeme těšit na překlad druhého dílu, třetí díl s názvem Beautiful Chaos (Nádherný Chaos) vyjde v originále 18. října 2011. Ale ještě předtím se dočkáme dílu číslo 2,5. Říkáte si co to plácám? Poslední dobou je v módě vydávat krátké novely odehrávající se v "mezidobí" mezi regulérními díly. A výjimkou nebudou ani Caster Chronicles. Kniha předcházející třetímu dílu se bude jmenovat Dream Dark a krom toho, že bude obsahovat několik prvních kapitol Chaosu, bude se soustřeďovat na Ethanova kamaráda Linka, který v Nádherné temnotě prošel zajímavou proměnou, díky které můžeme předpokládat, že v nadcházejících dílech bude hrát mnohem důležitější úlohu, než tomu bylo dosud. Dream Dark - Temné snění, chcete-li - vyjde v originále 2. srpna 2011.
http://desmond.imageshack.us/Himg813/scaled.php?server=813&filename=signatureseesen3.png&res=medium 

6 komentářů:

Snake řekl(a)...

Nevis kdy dream dark vyjde v cestine? Predem diky za odpoved.

Seesen řekl(a)...

To bohužel netuším. Třetí díl vyjde na jaře 2012, pokud mezitím vydají i Dream Dark je ve hvězdách. Zkus se zepat přímo v nakladatelství http://www.bux.cz/knihy/82818-kronika-prokletych-zaklinacu-2-nadherna-temnota.html?show=komentare#additional-info v komentářích, komunikuje se s nimi dobře.

Snake řekl(a)...

Dik:)

*love* řekl(a)...

Mohla bych se zeptat jestli už víte kdy má vyjít Dream Dark?

Seesen řekl(a)...

*love*: Pokud myslíš v češtině, tak asi jedině jakou součást Nádherného chaosu v květnu 2012. Je to jen povídka takže samostatně ji vydávat nebudou

*love* řekl(a)...

Děkuju:)

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template