Dočkáme se animovaných e-booků?

Stále více a více knih vychází ve formátech jako jsou e-booky, audio-booky, publikují se k nim playlisty, trailery... co si jen vymyslíte. A protože možnosti takto multimediálních výtvorů jsou téměř nekonečné, nikoho by snad ani nepřekvapilo, kdyby se začaly vydávat animované e-booky, ozvučené e-booky, interaktivní e-booky, e-booky s pravou vůní jehličí... (no dobře to už trochu přebíhám do krajiny sci-fi budoucnosti, ale rozhodně si nemyslím, že to je nemožné nebo nepravděpodobné).

A konkrétně k animovaným e-bookům už je nakročeno alespoň v oblasti obálek; britský vydavatel Mira Ink v říjnu pustí do prodeje tuhle nádhernou animovanou verzi knihy Rachel Vincentové: My Soul to Steal. Pohyblivé prvky tu jsou hned tři, podaří se vám je najít všechny? 


1. Motýl, který přilétá a sedá si Kaylee na rameno
2. Pohyblivá mlha
3. Nápis, který se z mlhy vynoří vlevo nahoře

http://img222.imageshack.us/img222/3981/dividerc.png

Animované obálky již lze vidět například v trailerech, odpočítávacích gadgetech a v různých propagačních materiálech, pro komerční e-booky to však zatím typické není. Co na tento nápad říkáte? Líbilo by se vám, kdyby se tento trend uchytil? Kdyby pro elektronické knihy v našich počítačích a čtečkách byla "pohyblivost" samozřejmostí? 

Já bych se na My Soul to Steal vydržela dívat celý den. Animované covery by pro mě ale rozhodně představovaly jednu velkou nevýhodu - každou takovou knihu bych četla dvakrát tak dlouho. Zcela upřímně může říct, že větší polovinu času, který jsem nad tímto článkem strávila, se moje oči zaměřovaly na něco úplně jiného, než na klávesnici počítače.
http://img718.imageshack.us/img718/3100/signatureseesen1.png 

2 komentářů:

Kristina řekl(a)...

moc hezké :)

Simčila řekl(a)...

Ja som sa na tú obálku dívala cca 10 minút kým som bola schopná vydať čo i len jedného slovka :D Je to úžasné :) Tiež by som bola schopná dívať sa na to i celé dni :)

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template