Výherce soutěže o Stefanovy deníky a vaše vlastní upíří mytologie

http://cn1.kaboodle.com/hi/img/b/0/0/50/f/AAAACxNvm5AAAAAAAFD8_Q.png?v=1244113472000Omlouvám se za malé zpoždění, ale vyhodnocování výsledků mi tentokrát trvalo trochu déle. O to lépe jsem si však početla :)

Ještě než přejdeme k tomu slavnému vyhlášení, především bych chtěla hrozně moc pochválit vás všechny, kteří jste se nezalekli bonusových soutěžních otázek a kreativně jste se vyřádili na svých vlastních upířích mytologiích. Moc jsem se u nich pobavila a musím říct, že by vůbec nebylo na škodu osvěžit vašimi nápady současnou upíří fikci.

Slíbila jsem že o ty nejzajímavější se s vámi podělím, což taky dodržím, protože neudělat to by byla hrozná škoda. Jen připomínám že soutěžní otázky byly čtyři svým způsobem jsem vás nenápadně nabádala, abyste je klidně vzali i s humorem. (Pokud nechápete souvislost v vamp-kachničkou, za jejíž vizualizaci patří dík Luu, mrkněte se na příklady a komentáře v původním článku). Kachničky jsou totiž opravdu smrtonosné - ty gumové především, viz. Slow Death by Rubber Duck (opět pozornost Luu)

1. Která rostlina upíry odpuzuje a proč?
2. Jak se dá upír poznat?
3. Co upírovi škodí nebo jak se dá zabít?
4. Jakou mají upíři zvláštní schopnost
?


Vaše odpovědi:

cizinka:

1. Vlčí mák - no není to jasné? o můj bože, vlci jsou pro upíy tááák děsiví. :)
2. Upíři se nevyskytují v okolí malých dětí. 
3. Nesnášejí dětský křik - a kdo ho taky snáší. :)
4. Mají schopnost rozpoznat, jestli se v blízkosti nachází malé děti a vlčí máky. :)

Storycollector:

1.Cokoliv, co má trny. Noční můra všech upírů je spadnout mezi kaktusy, které by je rozškrábaly do krve. 
2. Upír nedokáže kouzlit, virus (vampyrismus je v mém pojetí přenosná nemoc) přemění jeho duši, takže odpuzuje manu, která je nutná ke zformování kouzla. Pokud se ale chcete vyvarovat náhodného zabití někoho, kdo prostě jen nemá pro magii vlohy, požádejte o přezkoumání upírovi duše soulmancera (kouzelník specializovaný na manipulaci s dušemi).
3. Zabije ho zhruba tolik, co smrtelníka, jen v dvojnásobné dávce. Pro jistotu doporučuji oddělit jednotlivé části těla a každou samostatně spálit. Zásah exorcisty, jenž oddělí duši od těla, taky není od věci. Taky si musí dávat bacha na vykrvácení, pokud nejsou v dosahu něčeho/někoho poživatelného, lidi taky umírají hlady. 
4. Pokud mají přístup ke stravě, tak žijí déle, než obyčejní lidé (+- 300let), mají větší výdrž a rychleji se uzdravují.

Veronica Star:

1. Všechny, jsou v nich živiny, což jim připomíná že oni živí nejsou....něco způsobenýho v mozku
2. nechodí v supermarketech od odělení OVOCE A ZELENINA . viz. minulá otázka
3. Ovoce....narvěte mu do krku ovocný koktejl  a je po něm   
4. zvláštní schopnost: Přeměna těla v jakýkoliv neživý předmět

Rakla:

1. cibule (protože upíří si o sobě myslí, že jsou to strašní tvrďáci a cibule je rozpláče jako všechny ostatní) 
2. začnou skučet, když slyší bít kostelní zvony
3. upíři si přijdou jako naprostí tvrďáci a proto přímo nesnáší růžovou barvu, takže ta jim škodí a stačí je třeba i růžovou barvou postříkat a jsou mrtví ;)
4. když chce tak se může přizpůsobovat okolí jako například chameleon

Haiska:

1. Slunečnice. Slunečnice je symbol léta (slunce) Zůstávám u stereotypu a myslím si, že je pěkná hloupost, že se upír na slunci třpytí. Musí mít v sobě i nějakou temnější stránku.
2. Nedá se poznat. Příroda už to tak prostě zařídila. Upír nebezpečně podobný člověku a vlkodlak jak člověk tak zvíře. Samozřejmě bych se tu mohla rozepsat, jak jsou upíři nádherní nebo naopak ohavní. Ale podle mě zůstanou upíři v podobě, v jaké byli proměněni. S vyjímkou těch ran od proměny.
3. Když se z normálního člověka stane upír, tak ho napřed někdo musí kousnout, ale dvě ranky od zubů nikdy nezmizí. Upír si je musí zakrývat ( např. látkou, make-upem) ale jakmile na dvě ranky dopadne sluneční svit, upír začně chřadnout. A škodí jim i zlato. Nezabije je, jen jim způsobí bolet. Zlatá - barva slunce.
4. Podle mé fantazie se můžou upíři rozdělit do svou skupin těch ,,normálních" a těch zlých. Ti normální zabíjejí lidi pro potravu, ale ty zlí se baví strachem a zoufalstvím. Taková upíři mají dar např. Umějí nechat zplanout věci, přivolat blesky, vysávat energii z věcí okolo sebe...


Sečteno, podtrženo, pozvěte svého upíra na ovocný koktejl, obdarujte ho slunečnicí, kupte mu něco růžového a v nouzi nejvyšší jej strčte do kaktusů. Když ani to nepomůže, vždycky máte k dispozici mladšího sourozence, jehož křik už opravdu nevydýchá :)

Teď už ale opravdu k tomu vyhlášení:

http://img35.imageshack.us/img35/951/vitez.png
Soutěžící s číslem 4 :

Veronica Star
Gratuluji!

Výherkyni za malou chvíli obeznámím emailem,
má 72 hodin na to, aby mi odepsala se svou doručovací adresou, na kterou jí výhru můžu poslat.
Kdyby email náhodou z nějakého záhadného důvodu nedorazil, může mě na mail kontaktovat sama.

Všem ostatním děkuji za účast a doufám,že se vám podaří vyhrát v nějaké jiné soutěži,
třeba zrovna tady!
http://img718.imageshack.us/img718/3100/signatureseesen1.png

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...

WoW!!!! hrozně dík!!!!!!!

Luu řekl(a)...

:D Neviem, či je lepšie ovocie, alebo vlčí mak :D

cizinka řekl(a)...

gratuluji :)

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template