Padlo mi do oka... víly a reinkarnace


Abych to uvedla na pravou míru, nejen že mi tyhle dvě knížky, které poslední dobou plní hlavní stránky zahraničních knižních blogů, padly do oka, ale co jsem vůbec nečekala, po delší době se na mě zase usmálo štěstí a podařilo se mi v giveaways získat svoje vlastní kopie. V případě The Iron Witch dokonce půjde o moji úplně první PODEPSANOU knížku. [Too good to be true]. Moje vřelé díky a skvělá karma putují na blogy homebetweenpages.blogspot.com a withoutabookshelf.blogspot.com
[You rock!] Bodou-li stát za to (a to už v jakémkoli ohledu) a bude-li mezi jiným i čas, může se tedy jednat o další recenzní materiál. Ale to předbíhám, [first things first].

O čem tedy knihy vůbec jsou?


~The Iron Witch - Karen Mahoney (The Iron Witch #1)

The Iron Witch (The Iron Witch, #1)Podivínka. Tak její spolužáci nazývají Donnu Underwoodovou. Bylo jí teprve sedm, když hrozivý útok víl zabil jejího otce a její matku přivedl do blázince. Donnina vlastní smrtelná zranění byla napravena magií - železným tetováním na jejích rukou a pažích. Donna, dítě alchymistů, se cítí být prokleta magickým dědictvím, které zničilo její rodiče a její šance na to, aby mohla vést normální život. Jedinou věcí, která jí pomáhá udržet si zdravý rozum a stát nohama pevně na zemi, je její nejlepší přítel Navin Sharma.

Když ti nejtemnější z vílích vyvrženců - krutí lesní elfové - unesou Navina, Donna konečně musí přijmout svou roli ve staletí trvající válce mezi lidmi a vílami. S pomocí Xana, nádherného polovičního víla a odpadlíka, který má svá vlastní tajemství, Donna pospíchá zachránit svého kamaráda - i když to znamená zradit všechno, co se její rodiče a komunita alchymistů snažili chránit za cenu vlastních životů.


~Angelfire - Courtney Allison Moulton (Angelfire #1)

Když sedmnáctiletá Ellie začne vidět smrtky - hrůzná stvoření, která se živí lidmi a jejich duše posílají do Pekla - najednou se octne v přední linii nadpřirozené války mezi archanděly a Padlými a čelí možné destrukci své vlastní duše.

Angelfire (Angelfire, #1)Záhadný kluk jménem Will jí odhalí, že je reinkarnací starověké válečnice, jediné, která je schopná třímat meče nebeského ohně a bojovat se smrtkami, a že on je nesmrtelný, který se zapřísahal ji během bitev ochraňovat. Teď když byly Elliiny síly probuzeny, přišel ji vyzvat mocný smrtka Sebastian. Najal si nelítostného vraha, který by se jí měl zbavit - vraha, který ji už jednou zabil.

Zatímco se snaží zkoordinovat svůj prchavý sociální život s povinnostmi lovkyně smrtek, ona a Will zjišťují, že Bastian hledá dřímající stvoření, o kterém se říká, že je opravdovou smrtkou duší. Bastian má v plánu použít tuto zbraň aby zažehl konec světa a zničil Elliinu duši a navždy přerušil cyklus jejích reinkarnací. Teď musí čelit armádě Bastianových nejděsivějších smrtek, musí zabránit smrtce duší, aby pozřela její duši, a musí odhalit tajemství svých minulých životů - včetně pravd, které můžou být až příliš děsivé, než aby si je pamatovala.

3 komentářů:

Syki řekl(a)...

Congratz k těm knížkám a těším se na recenze :)

Simčila řekl(a)...

I ja gratulujem :) je to skvelá správa, som rada, že sa na teba usmialo šťastie :) A hlavne k tej podpísanej! :) Na recenzie sa tiež veľmi teším ;)

Seesen řekl(a)...

Děkuju :) z té podepsané mám taky největší radost. Ale důraz kladu na tu část o potenciálních review, protože jsem si toho už stejně naplánovala nějak moc ;)

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template